Месечни архиви: April 2014

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

19 Απριλίου 2014 | 23:55445

α-
α+

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος.

“Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.”

Η Ανάσταση είναι μήνυμα υπέρβασης, χαράς και συλλογικότητας. Είναι ελπίδα, όνειρο και όραμα μαζί.

Είναι λέξη διαχρονική, μεστή δυναμικής. Είναι μήνυμα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως χρώματος, λαλιάς και καταγωγής.

Είναι λέξη από τη δική μας την κουλτούρα, της ανοχής και της αντοχής, της σοφίας και της ποίησης, της τραγωδίας και του γέλιου, της χαράς.

Τέσσερα χρόνια Γολγοθάς για την χώρα αυτη και τους πολίτες της.

Να ευχηθούμε να φτάσαμε στο τέλος του Γολγοθά που ανεβαίνουμε, να ευχηθούμε σε όλους μας καλή ψυχική ανάσταση!

Ας αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας στην θλίψη και ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το προσωπικό μας και γιατί όχι και ένα “συλλογικό” θαύμα!
“Ας μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας” για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία».

“Η καθημερινότητά μας βιώνει συνεχώς την προσπάθεια του κακού να δηλητηριάζει τη ζωή μας και να πληγώνει την ελπίδα μας. Όμως Χριστός Ανέστη.”

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σκοτώσουν και την ελπίδα μας …

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Χρόνια πολλά σε όλους και “Αληθώς Ανέστη” …

Τις καλύτερες ευχές μας από όλους εμάς στο madata.gr

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/342602.html

Το συγκλονιστικό αντίο του Μάρκες

Ένα πεζοποίημα του «Γκάμπο», όπως φώναζαν τον διάσημο συγγραφέα, το οποίο έγραψε όταν έμαθε ότι χρειάζεται να δώσει την έσχατη των μαχών, θεωρείται το στερνό του αντίο προς τους φίλους και τους αγαπημένους του.

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του:

«Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι’ αυτό που αξίζουν, αλλά γι’ αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.

Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!

Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.

Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ’ ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.

Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ’ αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους…

Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή… Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ.

Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.

Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται!

Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη. Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους…

Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.

Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί.

Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ’ αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.

Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ’ αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ έβλεπα να βγαίνεις απ’ την πόρτα, θα σ’ αγκάλιαζα και θα σού ‘δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά.

Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ’ έβλεπα, θα έλεγα “σ’ αγαπώ” και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.

Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα ΄θελα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς.

Γι’ αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν’ το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία.

Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις “συγνώμη”, “συγχώρεσέ με”, “σε παρακαλώ”, “ευχαριστώ” κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.

Ζήτα απ’ τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα».

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/world/342637.html

Μοίρασαν δώρα και γλυκά

19 Απριλίου 2014 | 22:40312

α-
α+

Μοίρασαν δώρα και γλυκά

Δώρα και γλυκά προσέφερε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στους ανήλικους, που φιλοξενούνται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, « το πρωί, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επισκέφτηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα Αττικής και προσέφερε δώρα (επιτραπέζια, παζλ κλπ παιχνίδια) και γλυκά (σοκολατένια αυγά κλπ) στους είκοσι τέσσερις (24) ανήλικους, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, συνοδευόμενος από τον Α΄ Βοηθό του, Υποστράτηγο Ιωακέιμ Τσουκνάδη και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο Ιωάννη Φραγκίσκο.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών, δραστηριοποιούνται σε θέματα δημιουργικής απασχόλησης, κατασκευάζοντας διάφορα είδη, υπό την καθοδήγηση και βοήθεια της Κοινωνικής Λειτουργού, κας. Παναγιώτας Σιαφάκα, του Ψυχολόγου κου. Μιχαήλ Σκαλτσά και του μεταφραστή κου. Αζέρ Ιωσήφ. Τα είδη αυτά οι ανήλικοι τα προσφέρουν αφιλοκερδώς σε διάφορους Οργανισμούς και Φορείς.

Στους Αξιωματικούς που τους επισκέφτηκαν οι ανήλικοι προσέφεραν συμβολικά αυτοσχέδιες λαμπάδες, τις οποίες κατασκεύασαν για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, στο πλαίσιο της δημιουργικής τους απασχόλησης».

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, θα προσφερθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, εορταστικό γεύμα.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/342636.html

Πρώην κριτής του X- Factor προτιμά το The Voice!

19 Απριλίου 2014 | 22:38676

α-
α+

Πρώην κριτής του X- Factor προτιμά το The Voice!

Μου αρέσει πολύ! Από όσο πρόλαβα να δω, το βρήκα εξαιρετικό και πολύ πιο εντυπωσιακό από το «X-Factor». Θεωρώ ότι αυτό έκανε πολύ καλό και στο Αντώνη -ο οποίος είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ- γιατί έχει απίστευτο χιούμορ κι αυτό φάνηκε, όπως επίσης και στη Βανδή. Και με την ευκαιρία, να σου πω ότι θαύμασα αυτό που έκαναν φέτος ο Ρέμος με τη Βίσση στο «Pantheon». Για το είδος του, ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω δει ποτέ μου. Μακράν. Άσχετα αν δεν άγγιξε τον πολύ κόσμο -παρόλο που εμπορικά έσκισε- επειδή μέσα δεν μπορούσες να πιεις και να καπνίσεις. Ε, τι να κάνουμε τώρα; Συγνώμη, αλλά εγώ είδα πολιτισμό και σεβασμό εκεί μέσα», δήλωσε στο περιοδικό «Down Town της Κύπρου» ο Γιώργος Θεοφάνους.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/diafora/showbiz/342635.html

Υποδέχθηκαν το Αναστάσιμο Φως στην Κύπρο

19 Απριλίου 2014 | 22:36439

α-
α+

Υποδέχθηκαν το Αναστάσιμο Φως στην Κύπρο

Στα προπύλαια της Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, παρέδωσε απόψε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το ‘Αγιο Φως, η τελετή αφής του οποίου έγινε το μεσημέρι από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας υποδέχτηκε το ‘Αγιο Φως, που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Βόστρων, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος .
Παραδίδοντας το ‘Αγιο Φως στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος ανέφερε ότι του επιδίδει την ευλογία του Ζωοποιού και Παναγίου Τάφου και τις ευχές του Πατριάρχη Θεόφιλου για βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος άναψε την λαμπάδα του και έψαλε τρεις φορές το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου Φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βόστρων κατευθύνθηκε πεζή στο νεόδμητο κτίριο της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου.

Στο ναίδριο, που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου και θα εγκαινιαστεί στις 11 Μαΐου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, αναπέμφθηκε δέηση.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/cyprus/342634.html

Οι προσευχές του αδερφού του Αντώνη Βαρδή

19 Απριλίου 2014 | 22:0815

α-
α+

Οι προσευχές του αδερφού του Αντώνη Βαρδή

Ο Χρήστος Δείξιμος και ο Αντώνης Βαρδής είναι ετεροθαλή αδέλφια, κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Ο Χρήστος Δείξιμος είναι ο πατέρας του Άκη και του Κώστα και νιώθει ευγνώμων στον αδελφό του, ο οποίος τον στήριξε στην ζωή του. «Είμαστε αδέλφια από διαφορετικό πατέρα, αλλά την ίδια μάνα. Ο Αντώνης έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Είναι μια πάρα πολύ ιδιαίτερη καρδιά. Έχει πολλές ευαισθησίες. Έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή του», είπε στο περιοδικό «Ciao» και πρόσθεσε: «Μεγαλώσαμε μαζί με τον Αντώνη. Ήταν πολύ δύσκολα τα χρόνια εκείνα και πολύ περισσότερο για τον αδελφό μου. Εγώ δεν γεύτηκα δυσκολίες, γιατί είχα τον αδελφό μου, τον Αντώνη και με στήριξε. Ο Αντώνης με μεγάλωσε κυριολεκτικά, με έπλασε και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα».

Ο Χρήστος Δείξιμος μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του ο Αντώνης Βαρδής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή είναι η δεύτερη δοκιμασία του αυτή, περίπου το ’90 είχε πάλι ένα προβληματάκι, μόλις το έμαθα, είναι σαν να συμβαίνει σε μένα. Σίγουρα είναι κάτι που δεν ορίζει ο άνθρωπος. Είναι Θεού θέλημα οτιδήποτε μας έρχεται. Και θεωρώ ότι θα το ξεπεράσει, γιατί είναι πολύ δυνατός. Προσευχόμαστε όλοι για εκείνον και τη ζωή του. Χωρίς προσευχή, πίστη και σεβασμό σε αυτό που μας έφερε στη γη, δεν γίνεται τίποτα. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει».

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/diafora/showbiz/342630.html

Επτά τρόποι να αναβάλλεις την αναβλητικότητά σου!

Είσαι τύπος αναβλητικός; Αν αυτό δε σε ενοχλεί και δεν αναστατώνει τις καθημερινές δραστηριότητές σου, τότε καλώς. Αν όμως η τάση σου να αναβάλλεις συνεχώς για αύριο τις δουλειές που πρέπει να κάνεις σήμερα σε αγχώνει και σου δυσκολεύει τη ζωή, εντρύφησε στις ιδέες της ψυχολόγου Μαρίας Μεραμβελιωτάκη – Simon για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

«Η αναβλητικότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα, που επηρεάζει κατά καιρούς τους περισσότερους από εμάς.Οι στατιστικές μάλιστα δείχνουν ότι το 95% των ανθρώπων παρουσιάζει κατά περιόδους αναβλητική συμπεριφορά, ενώ το 20% επιδεικνύει χρόνια αναβλητικότητα.

anapnoes.gr :  Επτά τρόποι να αναβάλλεις την… αναβλητικότητά σου

Κοινές δικαιολογίες που δίνουμε στον εαυτό μας είναι:

  • «Θα το κάνω αργότερα».
  • «Δεν έχω χρόνο τώρα».
  • «Θα το κάνω όταν καλυτερέψει η διάθεσή μου ή όταν έχω όρεξη».
  • «Δεν είναι και τόσο σημαντικό, μπορεί να περιμένει».

Τι μας κάνει όμως να είμαστε αναβλητικοί;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για τους ψυχολογικούς λόγους που οδηγούν στην αναβλητικότητα. Το άγχος, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η ηττοπαθής νοοτροπία, η τελειοθηρία έχουν αναφερθεί ως πιθανές αιτίες στο παρελθόν, οι νεότερες όμως έρευνες και αναλύσεις δείχνουν ότι η αναβλητικότητα εξαρτάται κυρίως από:

  • Την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τη μειωμένη πίστη κάποιου στη δυνατότητά του να τα καταφέρει.
  • Την πλήξη / απάθεια που νιώθει το άτομο και από το πόσο ενδιαφέρεται / του αρέσει το έργο που θέλει να εκτελέσει.
  • Την παρορμητικότητα που μπορεί να χαρακτηρίζει το άτομο. Η παρορμητικότητα μάλιστα αναφέρεται σε πρόσφατες έρευνες ως μία από τις σημαντικότερες πηγές της αναβλητικότητας κάποιου. Οι παρορμητικοί άνθρωποι τείνουν να ζουν ανυπόμονα στο παρόν και να θέλουν τα πάντα εδώ και τώρα. Ο αυτοέλεγχος και η καθυστέρηση της ευχαρίστησης ίσως να αποτελεί δυσκολία για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι πιθανόν να εκτιμούν περισσότερο το σήμερα σε σχέση με το αύριο. Άρα λοιπόν η παρορμητικότητα ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σημαίνει ότι το άτομο προτιμά την άμεση ευχαρίστηση από τα μακροπρόθεσμα οφέλη και εάν, για παράδειγμα, αισθάνεται άγχος για μία προθεσμία, είναι πιθανόν να αναβάλει την εκτέλεση του έργου προκειμένου να νιώσει καλύτερα.

Εάν τείνεις να είσαι αναβλητικός/ή και νομίζεις ότι αυτό επηρεάζει τη ζωή σου αρνητικά, ίσως οι παρακάτω ιδέες σού φανούν χρήσιμες για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα:

1. Συνειδητοποίησε ότι υπάρχει περισσότερη δυσκολία στο να αναβάλλεις. Εάν τείνεις να αναβάλλεις, ίσως το κάνεις για να αποφύγεις κάτι που βρίσκεις βαρετό ή δύσκολο. Προσπαθείς να αποφύγεις τη δυσκολία και την πίεση, στην οποία πρέπει να υποβάλεις τον εαυτό σου. Όμως, εάν πραγματικά τείνεις να είσαι αναβλητικός, θα έχεις καταλάβει ότι η τακτική αυτή μάλλον σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Το μέγεθος της δυσκολίας και του πόνου στον οποίο υποβάλλεις τον εαυτό σου όταν αναβάλλεις, ίσως τελικά να μην είναι τόσο μικρό.

2. Εάν έχεις αναλάβει ένα μεγάλο έργο, με το οποίο δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, ίσως να παρατηρήσεις ότι είσαι περισσότερο αναβλητικός/ή. Το κλειδί εδώ είναι να αρχίσεις από κάπου, από οπουδήποτε. Δε χρειάζεται να ξεκινήσεις με το πιο δύσκολο μέρος, μπορείς για αρχή να δοκιμάσεις κάτι εύκολο και απλό. Με το που θα κάνεις την αρχή, είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις εκείνη την ώθηση που θα σε πάει ως το τέλος. Προσπάθησε λοιπόν να μην παραλύεις επικεντρώνοντας την προσοχή σου στα δύσκολα μέρη του έργου, αλλά να ξεκινάς την εκτέλεσή του από όποιο σημείο θέλεις και μπορείς.

3. Επαναπροσδιόρισε τι σημαίνει αποτυχία. Εάν δεν έκανες κάτι καλά στο παρελθόν και φοβάσαι να κινητοποιηθείς μην τυχόν κάνεις λάθος ή επαναλάβεις παλιές αποτυχίες, αναλογίσου ότι η αποτυχία δεν είναι παρά μια εμπειρία για να μάθεις κάτι καινούργιο, να συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις στην τακτική σου για να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Δε σημαίνει ότι δεν έχεις ικανότητα ή ότι είσαι λιγότερο καλός/ή από τους άλλους. Μην ξεχνάς πως η επιτυχία εξαρτάται από τον τρόπο που ένας άνθρωπος διαχειρίζεται τις αποτυχίες του και όχι από το πόσο αλάνθαστος είναι.

4. Βάλε εσύ στον εαυτό σου προθεσμίες και συγκεντρώσου στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου έργου που θέλεις να φέρεις εις πέρας.

5. Όταν ένα έργο δε σου αρέσει ή εάν βρίσκεις δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος/η σε αυτό, φέρε στο μυαλό σου τον απώτατο στόχο, με τον οποίο αυτό το έργο συνδέεται. Για παράδειγμα, με το να έχεις το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο, αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι καθαρίζει και το μυαλό σου και έτσι μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στη δουλειά σου και να έχεις λιγότερο άγχος.

6. Εάν, καθώς εκτελείς ένα συγκεκριμένο έργο, μπεις στον πειρασμό να αξιολογήσεις την πρόοδό του και δεις ότι η πιθανότητα αποτυχίας είναι μεγάλη, άλλαξε το επίκεντρο της προσοχής σου δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις λεπτομέρειες του έργου παρά στο πόσο ικανοποιημένος αισθάνεσαι από την πρόοδό του.

7. Προσπάθησε αλλά όχι υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν τείνεις να πιέζεσαι για να κάνεις κάποια πράγματα πιο συχνά από ό,τι χρειάζεται, ίσως είναι καιρός να χαρίσεις ένα μικρό διάλειμμα στον εαυτό σου και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που δεν θα είναι τόσο δυσβάσταχτο».

Source Article from http://www.madata.gr/symvoules/342629.html

Βενιζέλος: Αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα

19 Απριλίου 2014 | 21:55102

α-
α+

Βενιζέλος: Αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα

Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους. Χρόνια Πολλά.

Πηγή: enikos.gr

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/politics/342628.html

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Ιερώνυμου

Να αντισταθούν και να μην αφήσουν τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια» καλεί τους Έλληνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο αναστάσιμο μήνυμά του, στο οποίο αφήνει σαφείς αιχμές κατά των εξουσιαστών τονίζοντας πως «η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων».

«Όσο και αν προσπάθησαν οι ισχυροί της Γης να εξοντώσουν τον Θεό, νομοθετώντας εναντίον της Εκκλησίας, υπονομεύοντας την αλήθεια και διώκοντας τους πιστούς, όσο και αν αγωνίστηκαν οι θιασώτες των άθεων ιδεολογημάτων και της αντιχριστιανικής προπαγάνδας να αποδυναμώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ο Αναστάς Κύριος της Ζωής έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Μπροστά στη δύναμη και το φως της Αναστάσεως, οι δυνάμεις του σκότους, της φθοράς και της αδικίας εξαφανίζονται όπως ο καπνός στον άνεμο» αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:

Τέκνα Κυρίω, αγαπητά,

Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός της Αναστάσεως.

Στις δυσκολίες που περνά το τόπος μας, η πρόσκληση να φωτίσουμετη ζωή μας με το φως της Αναστάσεως, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του κόσμου. Η ελπίδα μοιάζει να χλωμιάζει μπροστά την αίσθηση ότι η αλαζονεία των δυνατών της γης καθηλώνει το σκοτάδι της ζωής μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε. Να μην αφήσουμε τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια.

Δεύτε λάβετε φως λοιπόν.

Μέσα στο φως της Αναστάσεως, οι πόνοι και οι δοκιμασίες χάνουν τις τραγικές τους διαστάσεις. Διότι ο θάνατος νικήθηκε. Η δύναμη των ισχυρών αποδείχτηκε αδύναμη μπροστά στον Αρχηγό της ζωής. Η ελπίδα φωταγωγήθηκε πάλι. “Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός”. Η ύπαρξη βρίσκει νόημα και σκοπό. Οι τρόποι που βρίσκει ο θάνατος να δηλητηριάζει τη ζωή μας, χάνουν τη φαινομαινική τους ισχύ. Οι δυσκολίες του βίου, η κοινωνική αδικία, οι οικονομικές δοκιμασίες, τα δεινά και οι δυστυχίες χάνουν τον απειλητικό τους όγκο, όταν λούζονται με το φως της Αναστάσεως, και μοιάζουν μικρότερα και πάντως όχι ανυπέρβλητα.

Δεύτε λάβετε φως!

Για να μπορείτε, μέσα στο πασχαλινό φως, να βλέπετε με θάρρος και αισιοδοξία το δύσικολο και συχνά επώδυνο, αλλά θεάρεστο χρέος να αλλάξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τον τόπο μας και τη ζωή μας. Το μπορούμε. Διότι, όσο και αν προσπάθησαν οι ισχυροί της γης να εξοντώσουν τον Θεό, νομοθετώντας εναντίον της Εκκλησίας, υπονομεύοντας την αλήθεια και διώκοντας τους πιστούς, – όσο και αν αγωνίστηκαν οι θιασώτες των αθέων ιδεολογημάτων και της αντιχριστιανικής προπαγάνδας να αποδυναμώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, -όσο και αν ο Χριστός οδηγείται μέσα στην Ιστορία πάλι και πάλι στον Σταυρό, ο αναστάς Κύριος της Ζωής έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Μπροστά στη δύναμη και το φως της Αναστάσεως, οι δυνάμεις του σκότους, της φθοράς και της αδικίας εξαφανίζονται όπως ο καπνός στον άνεμο. Όπως λειώνει το κερί στη φωτιά. Όσα απειλούν την αλήθεια και αποπειρώνται να θανατώσουν την ελπίδα “ως εκλείπει κανός εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός”.

Δεύτε λάβετε φως και ας ανταλλάξουμε αμοιβαία, εγκάρδια και ειλικρινά, τον πασχάλιο χαιρετισμό:

Χριστός Ανέστη!

Αφήστε τον νου και την καρδιά να πλημυρίζει με την βεβαιότητα ότι Ανέστη Χριστός και “νυν πάντα πεπλήρωται φωτός”.

Αδελφοί μου,

Εϋχομαι εκ μέσης καρδίας, καλό και ευλογημένο Πάσχα,

Φωταγωγημένο από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, με την Αναστάσιμη ελπίδα να γεμίζει την ύπαρξή μας.

Χριστός Ανέστη

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/342627.html

Αυτοκτόνησε το Μεγάλο Σάββατο

19 Απριλίου 2014 | 21:43405

α-
α+

Αυτοκτόνησε το Μεγάλο Σάββατο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Κάτω Χρυσοβίτσας του δήμου Θέρμου μετά την είδηση της αυτοκτονίας (αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα) ενός 43χρονου άνδρα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο 43χρονος αγρότης βρέθηκε νεκρός στις 15.00 περίπου το μεσημέρι. Προς το παρόν άγνωστοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου έχει αναλάβει την προανάκριση.

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί.

Πηγή: agrinionews.gr

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/342626.html