Месечни архиви: August 2014

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Μέχρι πότε θα γίνουν οι εγγραφές

31 Αυγούστου 2014 | 22:10160

α-
α+

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Μέχρι πότε θα γίνουν οι εγγραφές

Αναρτήθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής τ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς, σχετικά με τη φιλοξενία παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

Προηγήθηκε η εξέταση των ενστάσεων εντός της εβδομάδας. Όπως σημειώνει η ΕΕΤΑΑ, οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων, θα είναι διαθέσιμες για τις δομές, στο site της εταιρείας (eetaa.gr) από σήμερα, 31/8/2014.

«Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014», ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τους πίνακες ανά νομό και δήμο ΕΔΩ

*Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά ανά Δήμο

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/370185.html

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αυτήν την περιφέρεια, ποιος θα την πάρει;

31 Αυγούστου 2014 | 22:1076

α-
α+

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αυτήν την περιφέρεια, ποιος θα την πάρει;

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Ζερδελής, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Μυτιλήνη, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Μάντζαρης και ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, κατά το μέρος εκείνο που απέρριψε την ένστασή τους με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Ευστράτιου Κύτελη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κυρία Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Όμως, τα επίμαχα τέσσερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ) ως περιφερειάρχου Β. Αιγαίου και κατά του αντιπεριφερειάρχη κ. Κύτελη.

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Δηλαδή ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Αντίθετα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Κύτελη.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ήδη η κυρία Καλογήρου και ζητάει να ανακληθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους, ως προς τον κ. Κύτελη.

Οι τέσσερεις υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, αναφέρουν οι τέσσερεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι εσφαλμένα το Διοικητικό Εφετείο ερμήνευσε την εκλογική νομοθεσία και ότι από την θέση που κατείχε ο κ. Κλύτελης είχε σημαντικές δυνατότητες επηρεασμού σε ψυχολογικό επίπεδο της εκλογικής βούλησης.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/politics/370184.html

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες από την ΕΕΤΑΑ

31 Αυγούστου 2014 | 22:07255

α-
α+

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες από την ΕΕΤΑΑ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τους οριστικούς πίνακες που αφορούν την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Προηγήθηκε η εξέταση των ενστάσεων εντός της εβδομάδας. Όπως σημειώνει η ΕΕΤΑΑ, οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων, θα είναι διαθέσιμες για τις δομές, στο site της εταιρείας (eetaa.gr) από σήμερα, 31/8/2014.

«Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014», ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τους πίνακες ανά νομό και δήμο ΕΔΩ

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/social/370183.html

Έρχονται βροχές, έρχονται καταιγίδες! Έντονα φαινόμενα

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/370182.html

Από τι κινδυνεύετε όταν ο ύπνος δεν έρχεται;

31 Αυγούστου 2014 | 17:190

α-
α+

Από τι κινδυνεύετε όταν ο ύπνος δεν έρχεται;

Κάθε βράδυ ένας στους τέσσερις συμπολίτης μας έχει τα μάτια του… ερμητικά ανοικτά.

Οι διαταραχές ύπνου φαίνεται ότι στην χώρα μας μετά την έλευση της τρόικας και των σκληρών οικονομικών μέτρων αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους από ό,τι οι άνδρες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία κινδυνεύουν να εκδηλώσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναλυτικότερα ερευνητές από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι για τους ενήλικες ηλικίας 18 με 34 που πάσχουν από αϋπνία, η πιθανότητα εγκεφαλικού είναι οκτώ φορές υψηλότερη σε σχέση με άτομα που δεν έχουν ανάλογη διαταραχή ύπνου.

Παρόλα αυτά η πιθανότητα αυτή φαίνεται να περιορίζεται μετά την ηλικία των 35.

«Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία να συμβουλευθούν έναν ειδικό που θα τους βοηθήσει να μειώσουν το ρίσκο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και, αν χρειασθεί, να τους χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή» σχολίασε ο Ya-Wen Hsu, βοηθός καθηγητή στο Chia Nan University of Pharmacy and Science και στο τμήμα ιατρικών ερευνών του Chi-Mei Medical Center στην Ταϊβάν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η αϋπνία είναι συνδεδεμένη με ένα ποσοστό της τάξης του 54% για υψηλό ρίσκο νοσηλείας για εγκεφαλικό κατά τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Παράλληλα τεκμηρίωσαν ότι η πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν υψηλότερη για τους ενήλικες που έπασχαν από επίμονη αϋπνία, σε σχέση με αυτούς που το πρόβλημα υποχωρεί και επανέρχεται συχνά.

Η μελέτη υπέδειξε τη σχέση εγκεφαλικού και αϋπνίας, αλλά δεν απόδειξε πως η μία προκαλεί το άλλο: ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν πως η αϋπνία είναι γνωστό πως δημιουργεί φλεγμονές και υπεργλυκαιμία, ενώ παράλληλα επηρεάζει την πίεση του αίματος, κάτι που είναι ικανό να προκαλέσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να σημειωθεί εδώ πως προγενέστερη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ύπνου SLEEP έδειξε ότι η συνεχής έλλειψη ύπνου (λιγότερες από 6 ώρες κάθε βράδυ) ήταν συνδεδεμένη με τετραπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με έναν «γεμάτο» ύπνο επτά με οκτώ ωρών κάθε βράδυ.

Πηγή: iatropedia.gr

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/diafora/health/370101.html

Καρατζαφέρης: Έχω δεχθεί πρόσκληση από πολλούς μέσα από τη ΝΔ

31 Αυγούστου 2014 | 17:1443

α-
α+

Καρατζαφέρης: Έχω δεχθεί πρόσκληση από πολλούς μέσα από τη ΝΔ

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής προκειμένου να μην έλθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει» σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ αναφέρει ότι έχει δεχθεί πρόσκληση από πολλούς στη Ν.Δ., και από κοινοβουλευτικούς, αλλά και από εξωκοινοβουλευτικούς.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απαντά στις ενστάσεις βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τη διεύρυνση, ενώ αναφορικά με την προεδρολογία σημειώνει: «Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να αποφύγουμε τις τοπογραφικές θέσεις».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/politics/370100.html

Μουντομπάσκετ 2014: Πρώτη νίκη για την Δομινικανή Δημοκρατία

Με ηγέτη τον Φραντσίσκο Γκαρσία, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 πόντους, η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 76-63 και γεύτηκε την πρώτη της νίκη στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Η Δομινικανή Δημοκρατία εξασφάλισε προβάδισμα επτά πόντων στο ημίχρονο (34-27), όμως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι στο 30’ το σκορ ήταν στο 51-50.

Στον επίλογο οι παίκτες του Αντίγουα είχαν καλύτερη απόδοση σε άμυνα και επίθεση και έτσι έφτασαν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα:
14-16, 34-27, 51-50, 76-63

Δομινικανή Δημοκρατία (Αντίγουα):
Σόσα 2, Κορονάντο 5 (1/3τρ., 4ρ., 4ασ.), Λιζ 7 (1/2τρ.), Γκαρσία 29 (5/7τρ., 6ρ.), Φελντέινε 9 (1/4τρ., 3ρ., 4ασ.), Βάργκας 2 (5ρ.), Σάντσες 2 (3ρ.), Μπάεζ 8 (9ρ.), Μαρτίνεζ 12 (6ρ.)

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς):
Τάιτ, Μπάρλετ, Πένι 16 (3/10τρ., 5 ρ.), Βουκόνα 11 (3ρ., 3ασ.), Κ. Γουέμπστερ 7 (1/6τρ.), Αμπερκρόμπι 22 (3/6τρ., 4ρ.), Άντονι, Φότου 2, Φρανκ, Λόι 3, Τ. Γουέμπστερ 2 (4ρ., 3ασ.)

Source Article from http://www.madata.gr/athletic/370099.html

Ο Μάνταλος στην Εθνική

31 Αυγούστου 2014 | 17:0959

α-
α+

Ο Μάνταλος στην Εθνική

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο εκλεκτός του Κλαούντιο Ρανιέρι για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Μανιάτη που τραυματίστηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Πέτρου Μάνταλου «ανάγκασαν» τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής, Κλαούντιο Ρανιέρι, να τον καλέσει για την εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τη Ρουμανία, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2016.

Ο 23χρονος θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του προπόνηση. Με αυτήν του την κλήση ο Μάνταλος εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανοδική του πορεία και πλέον είναι στο χέρι του να καθιερωθεί με τη γαλανόλευκη.

Μάλιστα σήμερα είναι τα γενέθλιά του, οπότε αυτό ήταν σίγουρα το καλύτερο δώρο.

«Ανήμερα των γενεθλίων μου, αυτή η πρόσκληση ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να λάβω! Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως κάνω πάντα, για να δικαιώσω την επιλογή που έγινε προς το πρόσωπό μου και να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μέλος της Εθνικής μας», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/athletic/370098.html

Έγραψε 0 στις Πανελλήνιες και πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα!

31 Αυγούστου 2014 | 17:07126

α-
α+

Έγραψε 0 στις Πανελλήνιες και πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα!

Μπορεί στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις να παρατηρήθηκε άνοδος των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, ωστόσο, υπήρξαν ορισμένα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι βαθμοί εισαγωγής ήταν λίγο παραπάνω από το μηδέν!

Κι όμως, σύμφωνα με το thrakitoday.com, υπήρξε υποψήφιος, ο οποίος έγραψε σχεδόν 0 στα έξι μαθήματα, στα οποία εξετάστηκε και πέρασε τελευταίος στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Ο νεαρός είχε μέσο όρο στα έξι μαθήματα, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0. Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας έγινε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας.

Αλλά και σε σχολή Ιταλικής φιλολογίας, ο τελευταίος εισακτέος έγραψε 0 σε αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης ενώ ο μέσος όρος στα 6 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνση ήταν 2,53.

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/panelladikes-2014/370097.html

Έγχρωμη μητέρα γέννησε λευκό μωρό!

31 Αυγούστου 2014 | 12:1013

α-
α+

Έγχρωμη μητέρα γέννησε λευκό μωρό!

Οι πιθανότητες να γεννηθεί λευκό μωρό από έγχρωμη μητέρα είναι μία στο εκατομμύριο!

Όταν η μαία παρουσίασε στην νεαρή μητέρα το νεογέννητο μωρό της, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κι αυτό γιατί το μωρό ήταν εντελώς λευκό αν και η ίδια ήταν από την Νιγηρία.

Παρόλο που ο πατέρας είναι ένας λευκός άντρας από τη Βρετανία, οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα λευκό μωρό, ήταν ελάχιστες!

«Η μαία κοίταζε μία εμένα και μία το μωρό πιστεύοντας ότι κάπου έχει γίνει λάθος» δήλωσε η 32χρονη μητέρα.

«Όταν γεννήθηκε το μωρό μας ήταν λίγο χλωμό λόγω του ομφάλιο λώρου που είχε τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του κι έτσι περιμέναμε να επανέλθει το φυσιολογικό του χρώμα. Τελικά όμως ήταν λευκό» δηλώνει ο έκπληκτος πατέρας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδί μπορεί να φέρει ένα υπολειπόμενο γονίδιο γι’ αυτό και να γεννήθηκε με το συγκεκριμένο χρώμα.

Newsbomb.gr | Εικόνα |

Πηγή: newsbomb.gr

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/world/370031.html