Έφηβη έφυγε από το σπίτι της για να μπει στους Τζιχαντιστές

30 Σεπτεμβρίου 2014 | 16:29113

α-
α+

Έφηβη έφυγε από το σπίτι της για να μπει στους Τζιχαντιστές

Σοκάρει η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και αφορά μια 15χρονη μαθήτρια, η οποία το έσκασε από το σπίτι της στο Μπρίστολ της Βρετανίας, για να ενταχθεί στους μαχητές του Ισλαμικού κράτους.

Η Ίσρα Χάσιεν ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο σχολείο, όμως όταν ο πατέρας της πήγε να την πάρει δεν την έβρισκε πουθενά. Η οικογένεια της κατάγεται από την Σομαλία όμως έχουν όλοι βρετανική υπηκοότητα. Όλοι μιλούν για ένα ήσυχο κοριτσάκι, χαμηλών τόνων που έκανε όνειρα για το μέλλον της, καθώς ήθελε να σπουδάσει ιατρική.

Οι φίλες της 15χρονης είπαν πως τον τελευταίο καιρό τους συμπεριφερόταν περίεργα αλλά δεν είχε πει ποτέ ανοιχτά τις προθέσεις της. Οι Αρχές αναφέρουν ότι συναντήθηκε στο Λονδίνο με μια 17χρονη και ταξίδεψαν μαζί αεροπορικώς, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα πάνε οδικώς στη Συρία ώστε να ενταχθούν στους Τζιχαντιστές.

Οι γονείς της μαθήτριας δηλώνουν απελπισμένοι ενώ τονίζουν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να επιστρέψει στην αγκαλιά τους και πάλι. Σκοπός της αστυνομίας είναι να καταφέρει να εντοπίσει την ανήλικη πριν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας- Συρίας, μιας και μετά θα είναι ήδη αργά και θα έχει γίνει «νύφη» για κάποιον από τους αδίστακτες μαχητές.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι η μόνη, αφού όλο και περισσότερες καταγγελίες γίνονται για παιδιά που φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη Συρία. Στην Βρετανία υπάρχει κι ένα ίδρυμα που ονομάζεται Quilliam και ειδικεύεται στα θέματα τρομοκρατίας. Οι εκπρόσωποι του αναφέρουν ότι πολλές ανήλικες μουσουλμάνες από αφέλεια και έλλειψη γνώσης, ταξιδεύουν για να μπουν στους Τζιχαντιστές.

1412075084681_wps_20_Hibaq_Jama.jpg

<!–

–>

Source Article from http://www.madata.gr/epikairotita/world/375888.html